Fi VERDE cu EKON

Cum sa te ajuti singur sa economisesti curent


Majoritatea dintre noi avem cel putin un telefon mobil, iar multi dintre noi au laptopuri, camere foto sau video si alte aparate care folosesc incarcatoare pentru baterii. Si ti s-a intamplat si tie, cel putin o data, sa pleci de acasa in graba sau sa te culci fara sa scoti din priza incarcatorul pe care nu-l folosesti, oricum. Acestea consuma in continuare curent, chiar daca nu alimenteaza aparatele la care sunt conectate in mod normal. Nu ai nevoie de un masurator de tensiune sau amperaj ca sa iti dai seama de asta. Pune mana pe un incarcator lasat in priza. Daca este cald sau are un LED care indica starea de conectare, el consuma energie in zadar. Lucrul acesta este daunator atat pentru mediu, cat si pentru buzunarul tau.

Mai jos, iti dam cateva idei pentru a-ti reduce consumul de energie electrica:

Redu risipa de energie electrica la birou

Consumul de energie electrica se afla cel mai jos in lista noastra de atentie la birou. Uita-te in jurul tau si observa ce aparate functioneaza fara a fi nevoie de ele: calculatoare deschise, aparate de aer conditionat, filtre de cafea care nu mai incalzesc nimic etc. Aminteste-ti de cate ori ai uitat aerul conditionat pornit peste noapte sau de cate ori a ramas lumina aprinsa la baie.

Contribuie la reducerea consumului de curent din firma ta chiar daca nu te afecteaza direct:

Nici unul din punctele de mai sus nu necesita un efort deosebit pentru a putea fi pus in aplicare.

Depinde de tine cat de responsabil esti cu energia necesara folosita la birou. Poti ajunge sa economisesti o mare parte din ea, cu un minim de efort.

The Personal Statement is one of the most important sections of applying for college admission

It’s a great chance to write about your thoughts and ambitions for your self, your future and in which you hope to go in life. Every high school student should at least take this seriously. Here are a few things that will help you create a personal termpapersworld.com statement that will Stick out and Provide you the most benefit: